Het nut van personal training

Waarom kiezen voor personal training?

  • Personal training is efficiënt en uitermate geschikt wanneer u weinig tijd vrij kan maken voor sport.

  • Personal training is een verantwoorde manier van trainen, waarbij juist beginnende sporters of sporters met een blessureverleden gebaat zijn.

  • Personal training is de beste manier om gemotiveerd te blijven om te sporten.

Door mijn fysiotherapeutische achtergrond kan ik u meer bieden dan alleen één op één sportles te geven. Ik hecht veel waarde aan het goed leren kennen van u en uw klachten, zodat ik rekening kan houden met uw doelen, beperkingen en eventuele blessures uit het verleden. Ook is het bij mij mogelijk om eerst een fysiotherapeutisch consult af te nemen, zodat u daarna blessurevrij kunt starten met personal training.

De focus van de training bepalen we tijdens het intakegesprek samen aan de hand van uw doel. Dit kan o.a. zijn: kracht en/of conditie opbouwen, afvallen, herstellen na een operatie of juist fit blijven bij ziekte of ouder worden. We doen een aantal testen om uw huidige niveau vast te stellen en te kijken waar de verbeterpunten liggen. Aan de hand hiervan maak ik een trainingsschema met huiswerkoefeningen. Ik wissel de soort oefeningen, het aantal herhalingen en het gewicht af om constant de juiste trainingsprikkel te kunnen geven. De oefeningen worden uitgevoerd met uw lichaamsgewicht of accessoires zoals dumbells, kettelbelt of elastieken. Hierdoor kunt u op een veilige en efficiënte manier trainen.

Een training bestaat bijvoorbeeld uit een warming-up met hartslag verhogende oefeningen, dynamische rekoefeningen en mobiliserende oefeningen, het trainen van de grote spiergroepen en kleinere spiergroepen in afwisselende oefeningen, stabiliteitsoefeningen voor de buik- en rugspier en ontspanningsoefeningen.

Het ideale trainingsschema is een schema waarin continuïteit een hoofdrol heeft. Met een 12 weken durend schema is bijna elke doel haalbaar. Twijfel niet langer en vraag vrijblijvend een intakegesprek aan.

Voordelen van personal training bij Fysio & Trainer Anouk:

U werkt onder intensieve begeleiding aan uw sportieve doel met een trainer die bekend is met uw mogelijke beperkingen door blessures of aandoening.
U heeft de mogelijkheid om gebruikt te maken van een fysiotherapeutisch consult bij Anouk.
U heeft de mogelijkheid om een ontspanningsmassage bij Anouk te boeken.

Vorige
Vorige

Fiets tegen kanker- KWF interview